fbpx
epilare definitiva bucuresti

Epilare Definitiva Bucuresti

Oamenii au fost preocupați de aspectul pielii din cele mai vechi timpuri, apelând la tot felul de metode pentru a avea o piele curată și frumoasă. În Grecia antică bogații trebuiau să aibă pielea netedă și neacoperită cu fire de păr, dacă vroiau să fie la modă, cei care avea păr pe corp fiind considerați săraci. Din dorința de a scăpa de firele de păr nedorite s-au folosit și metode foarte dureroase uneori, cum ar fi frecarea pielii cu obiecte aspre, arderea părului sau pur și simplu smulgerea firelor de păr, unul câte unul. Cea mai naturală și eficientă soluție de a îndepărta din rădăcină firele de păr a fost multă vreme epilarea cu ceară.

În anii 1800 bărbații au început să folosească briciul pentru a se bărbieri acasă și la scurt timp au apărut și variantele pentru femei, care și-au putut epila picioarele și subrațul foarte ușor și rapid.

Timpurile moderne au accentuat ideea îndepărtării firelor de păr, considerate a fi inestetice pe corpul uman, acum când nu mai avem nevoie de funcția naturală inițială de protecție oferită de păr.

Evoluția tehnologică a adus noi metode de epilare, ușor de aplicat și cu rezultate spectaculoase. Epilare Definitiva Bucuresti

Laserele pentru îndepărtarea părului sunt utilizate din 1997 și au fost aprobate pentru „reducerea permanentă a părului” în Statele Unite, pentru prima dată.

Pe măsură ce această tehnologie a continuat să fie cercetată, epilarea cu laser a ajuns să fie tot mai eficientă, iar acum este o metodă comună de îndepărtare a părului pentru perioade lungi de timp.

Epilarea cu laser a devenit populară datorită vitezei și eficacității sale, deși o parte din eficacitate depinde de priceperea și experiența operatorului laser și de alegerea și disponibilitatea diferitelor tehnologii laser utilizate pentru procedură.

Majoritatea oamenilor experimentează îndepărtarea părului care durează câteva luni și poate dura ani de zile. Însă epilarea cu laser nu garantează îndepărtarea definitivă a părului. Când părul crește, de obicei este mai fin și mai deschis la culoare. Este posibil să aveți nevoie de tratamente cu laser de întreținere pentru reducerea părului pe termen lung.

Cât de dureroasă este epilarea cu laser?

În cele mai multe cazuri, îndepărtarea părului cu laser provoacă durere minimă, mai ales când o compari cu alte tratamente precum epilarea cu ceară. Tratamentul de epilare definitiva cu laser cu diodă utilizează o tehnică foarte rapidă care poate îndepărta părul fără durere. Laserul este aplicat pe piele și furnizează o doză de căldură rădăcinii părului, moment în care oprește alimentarea cu sânge a foliculului de păr. În timp ce laserul cu diodă generează căldură, se folosește o tehnică de răcire a pielii.

Care sunt riscurile tratamentului de epilare definitivă cu laser?

Epilarea definitivă prin tehnologia laser cu diodă nu are efecte negative asupra sănătății, dimpotrivă, este un tratament excelent pentru foliculită. În niciun caz, nu provoacă cancer. Îndepărtarea părului de pe corp, extremități sau zona inghinală, în general, nu are efecte negative asupra sănătății. Singurul efect secundar este sensibilitatea pielii, care se irită usor.

De câte ședințe cu laser este nevoie până când părul dispare?

În timp ce cu metodele și dispozitivele laser mai vechi era nevoie de 10 până la 15 sesiuni de tratament, noua tehnologie lase cu diode face că majoritatea pacienților au nevoie de doar patru până la șase ședințe. Rareori este nevoie de mai mult de opt. Majoritatea pacienților vor vedea rezultate după trei, până la șase vizite. În plus, tratamentele sunt distanțate aproximativ la fiecare șase săptămâni, deoarece firele de păr cresc în cicluri.

Cât durează o ședință de epilare definitivă cu laser?

În zonele de acoperire mai mici, procesul poate dura până la cinci minute.

Merită să faci epilarea cu laser?

Cu siguranță, da! Să uiți de grija epilării și să ai, fără efort și durere,o piele netedă și fină este tentant pentru orice persoană. Și bărbații pot apela cu încredere la epilarea definitivă!