fbpx

Epilarea definitiva laser

Este o procedură din ce în ce mai populară la nivel mondial, deoarece este eficientă, rapidă, sigura, convenabilă și accesibilă. Acest lucru a dus la apariția multor dispozitive laser diferite pentru îndepărtarea părului nedorit.

Având în vedere varietatea de tehnologii laser disponibile, cum alegi cel mai bun tratament de epilare definitiva cu laser pentru tine? Cum decizi dacă un dispozitiv de epilare definitivă este ceea ce promite sau un produs neeficient în care îți vei investi economiile degeaba?

Mulți clienți ai clinicii Reshape Clinique au fost dezamăgiți pentru că au încercat in alte locatii lasere cu diode sau alexandrite pentru epilarea definitivă, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Chiar dacă două lasere cu diodă au o lungime de unda de 810 nm, acestea vor da rezultate diferite datorită caracteristicilor fiecărui dispozitiv laser, cum ar fi puterea de vârf, , forma pulsului în sine și multe alte variabile. De asemenea, epilarea cu laser este mai mult decât dispozitivul în sine!

Este necesar un specialist în epilarea definitiva care înțelege și are capacitatea de a modifica în siguranță următorii parametri laser pentru a putea efectua procedura in siguranta!

  • Lungimea de undă 
  • Lățimea impulsului 
  • Dimensiunea spotului 
  • Puterea 

Alegerea corectă asigură distrugerea optimă a foliculului de păr fără deteriorarea colaterală a pielii din jur.

epilare definitiva

De ce este importantă lungimea de undă pentru îndepărtarea definitivă a părului cu laser?

Alegerea celei mai potrivite lungimi de undă laser este esențială, deoarece permite: Tratament sigur pentru orice tip de piele.

Tipurile de piele deschisă răspund bine la laserul Alexandrite de 755 nm, în timp ce tipurile de piele mai închisă răspund bine la laserul Nd Yag de 1064 nm. Laserele cu diodă de 810 nm sunt excelente pentru tipurile de piele și culori medii.

Tratează eficient foliculii de păr de diferite adâncimi. Baza foliculului de păr poate fi la 2 până la 7 mm sub suprafața pielii, așa că unii foliculi sunt puțin adânci (de exemplu, cei care cresc pe buza superioară), în timp ce alții sunt mai adânci (de exemplu, linia bikinilor).

Prin urmare, sunt necesare mai multe lungimi de undă laser pentru rezultate optime, permițând terapeuților să vizeze toți foliculii de păr la diferite adâncimi. Tratamentul eficient al părului fin, de culoare deschisă, necesită un laser cu atracție mare de melanină, cum ar fi laserul Alexandrite 755nm. Părul mai gros și mai adânc va răspunde mai bine la laserul cu diodă de 810 nm sau laserul Nd Yag de 1064 nm.

De ce este importantă lățimea pulsului laser în epilarea definitivă a părului?

Alegerea lățimii corecte a pulsului este importantă, deoarece permite experților să îndepărteze firele de păr de diferite grosimi: Firele de păr fine se încălzesc rapid, dar nu pot reține căldura și necesită lățimi scurte de impuls, de obicei în intervalul 5-10 ms. Firele mai groase se încălzesc mai lent și, prin urmare, necesită lățimi de impuls mai mari, de obicei între 40-60 ms. De obicei, pe măsură ce procesul de epilare definitiva cu laser progresează, foliculii de păr se micșorează și părul devine mai fin, astfel încât lățimea pulsului trebuie redusă pentru a asigura un tratament eficient și susținut.

De ce contează dimensiunea spotului pentru dispozitivele de epilare definitiva cu laser?

Spoturile mici cu laser sunt cele mai eficiente pentru tratarea foliculilor de păr mai mici, superficiali, în timp ce spoturile mai mari sunt pentru rădăcinile mai adânci. Cu cât dimensiunea spotului este mai mare, cu atât penetrarea laserului este mai adâncă. Petele de dimensiuni mai mari fac mai ușor și mai confortabil pentru specialiștii în epilare să trateze rapid zone mai mari ale corpului. Prin urmare, rezultate excelente pot fi obținute folosind o varietate de dimensiuni diferite ale punctelor laser.

Este Importanta puterea unui dispozitiv de epilare definitiva a părului cu laser?

Cu cât dispozitivul laser este mai puternic, cu atât efectul este mai bun. Orice sistem de epilare definitiva a părului cu laser de putere mică va provoca doar căderea temporară a părului, cu o durată de 1-3 luni. Epilarea definitivă necesită echipamente de epilare definitiva a părului cu laser de înaltă calitate, care pot genera cantitatea mare de putere necesară pentru încălzirea foliculilor de păr la 65-70 de grade Celsius, asigurând leziuni ireversibile pentru radacina parului.

Frecvențele de puls mai lungi și puterea de vârf scăzută sunt folosite pentru a încălzi încet foliculii mai mari. Folosirea unui dispozitiv laser de înaltă calitate, cu lungime de undă variabilă, durată variabilă a impulsului, dimensiune variabilă a spotului și putere variabilă, permite specialiștilor calificați în epilare definitiva cu laser să obțină rezultate mult superioare oricărui tip de dispozitiv. Prin urmare, echipamentele laser care respectă standardul de aur trebuie să fie însoțite de un operator calificat pentru a obține rezultate excelente.

În anatomia părului, celulele stem din foliculul de păr și papila dermică sunt cele două structuri principale în ciclul de creștere a părului. Laserele de orice tip, inclusiv laserele cu diode, sunt absorbite selectiv de sferele de melanină și provoacă daune termice structurilor înconjurătoare, cum ar fi părul și rădăcinile. Lungimile de undă între 700 și 1000 nm sunt absorbite selectiv de cromosferele melaninei. 

Dispozitivele laser cu diode sunt folosite tehnologie semiconductoare care poate fi „ajustată” la diferite lungimi de undă. Pe baza studiilor clinice, lungimea de undă de 800 nm s-a dovedit a fi o opțiune de tratament mai bună decât alte tipuri de lasere, deoarece necesită un curs de tratament mai scurt, mai puțin dureros și mai eficient.

Laserele cu diodă cu impuls lung au o gamă de lungimi de undă de la 800 la 810 nm. Există multe companii care oferă dispozitive laser cu diode la diferite lungimi de undă, cum ar fi 800 nm, 808 nm și 810 nm. Tipurile de lumină I și II necesită mai multă fluență și o durată mai scurtă a pulsului laser, în timp ce tipurile de piele mai închisă (tipurile IV, V, VI) necesită mai puțină fluență și o durată mai lungă a pulsului laser pentru a evita deteriorarea pielii. Cu toate acestea, rezultă distrugerea selectivă a foliculilor de păr subiacente.