fbpx

Oamenii au o relație de dragoste-ura cu părul lor – vrem ca capul nostru să aibă șuvițe pline și luxuriante și corpul nostru să fie neted și fără par! Așadar, te epilezi cu lama sau cu ceară și pensezi în mod repetat pentru a obține acel aspect evaziv fără păr. Rutina este monotonă și costisitoare în timp, dar ce alegere ai?

Ne bucurăm că ai întrebat!

La Reshape Clinique suntem specializați în procedura de  epilare definitiva cu laser folosind cea mai avansată tehnologie Primelase Hr Excelence, nr 1 in lume. Echipa noastră cu experiență se concentrează doar pe un singur lucru – îndepărtarea părului – ceea ce înseamnă că beneficiați de cel mai bun tratament profesional disponibil. 

Indiferent dacă ești un începător sau un pasionat loial de epilare definitiva cu laser dioda, este bine să știi ce se întâmplă sub suprafața pielii în timpul tratamentului. Aici, explicăm biologia din spatele creșterii și îndepărtarii părului, astfel încât să puteți înțelege cum funcționează tratamentele noastre cu laser și de ce aveți nevoie de mai mult de o sesiune.

Foliculii de păr:

Unde începe părul. Dacă te uiți cu atenție, vei vedea nenumărate găuri minuscule în pielea ta, numite pori. Aceste mici deschideri sunt porțile de acces către foliculii de păr, structuri sub formă de tuburi, chiar sub suprafața pielii, care servesc drept locul de naștere al părului. 

Fiecare șuviță de păr de pe corpul tău are folicul său de păr. Celulele proteice se acumulează și creează o rădăcină a părului, iar vasele de sânge din apropiere furnizează nutrienții de care are nevoie pentru a crește. În timp, șuvița de păr în curs de dezvoltare se maturizează și ajunge la suprafața pielii și nu numai.

Forma foliculilor tăi de păr determină textura și aspectul părului tău.

De exemplu, foliculii alungi creează păr creț, iar foliculii rotunzi fac păr drept. Foliculii tăi conțin și două tipuri de pigment care determină culoarea părului tău. ·        

  • abundență de eumelanină creează părul negru·        
  • Părul castaniu conține o cantitate moderată de eumelanină·        
  • Părul blond aproape că nu are eumelanină·        
  • Părul roșu provine din feomelanină·       
  •   Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău își încetinește producția de melanină. Fără pigment, părul tău devine alb sau gri.

Când foliculii tăi de păr sunt deteriorați, aceștia pot înceta cu totul să producă păr. Calviția poate proveni din genetică, boli autoimune (alopecia areata), infecții ale foliculilor de păr (foliculită) sau stres cronic.Tratamentul de  epilare definitiva cu laser se bazează pe aceste condiții biologice naturale – mai multe despre cele de mai jos.

Fazele de creste ale parului si importanta tratamentului de epilare definitiva cu laser

Cicluri de creștere a păruluiOdată ce viața sa începe ca o rădăcină în partea de jos a foliculului, părul tău trece prin trei faze de creștere și apoi repetă ciclul de-a lungul vieții.

Anagen

  • faza de crestereAceasta este faza de creștere activă, în care celulele din foliculii tăi se înmulțesc și se divid rapid. Până la 90% din părul tău se află în faza anagenă în orice moment și poate dura 2-6 ani. Cu cât părul tău rămâne mai mult în această fază de creștere, cu atât părul tău crește mai mult

Catagen

  • faza de tranzițieLa sfârșitul fazei anagene, foliculul se micșorează, părul se desprinde din aportul de sânge, iar creșterea încetinește până la oprire. Stadiul catagen durează de obicei 2-4 luni.

Telogen

  • faza de repausÎn timpul fazei telogen, părul tău cade din folicul. Majoritatea oamenilor pierd 50-100 de fire de par pe zi. Deși aceasta este adesea numită faza de „odihnă”, studiile arată că foliculii tăi lucrează din greu pentru a genera noi celule pentru a menține ciclul de creștere a părului.

Cum foliculii și ciclurile de creștere influențează procedura de epilare definitiva cu laser

Tratamentul de epilare definitiva cu laser se bazează pe premisa că foliculii deteriorați nu mai produc păr. Cu cât știm mai multe despre biologia din culise, cu atât mai precis putem viza sursa și face pielea netedă și fără păr. În timpul sesiunii dumneavoastră de tratament, folosim tehnologia laser de ultimă generație pentru a vă concentra pe foliculi.

O unda rapid de energie laser distruge foliculii, astfel încât să nu mai poată crește părul în viitor și vă puteți arunca aparatele de ras la gunoi. Putem elimina tot părul vizibil în faza anagenă, dar nu și pe cel din faza catagenă și telogenă. De aceea, aveți nevoie de mai multe ședințe distanțate pe câteva luni, astfel încât să putem trata toate firele de păr pe măsură ce acestea parcurg fazele active. 

Tratăm părul oriunde crește:

brațe, picioare, zona bikinilor, față, axile și spate și piept. Contactați personalul nostru prietenos pentru a vă programa programarea pentru îndepărtarea părului cu laser și pentru a vă lăsa fără păr definitiv.